DIBOND®: DE MEEST BEKENDE NAAM ONDER DE SANDWICHPANELEN

Dibond® is wereldwijd de bekendste merknaam op het gebied van aluminium sandwichplaten. Het is ook wel bekend onder de naam Alupanel en dit plaatmateriaal is opgebouwd uit drie lagen. De buitenste lagen zijn vervaardigd van aluminium en de kern is gemaakt van hard zwart kunststof. Dit zwarte kunststof wordt ook wel polyethyleen (PE) genoemd en is UV gestabiliseerd. Het resultaat is een stevige en toch lichte plaat.

BUITENGEWOON GESCHIKT OM TE BEPRINTEN

Naast het lichte gewicht, heeft Dibond® nog meer excellente eigenschappen. Dibond® borden en panelen hebben een hoge corrosie- en weerbestendigheid. Het materiaal trekt niet krom en is daarom ook zeer geschikt voor outdoortoepassingen. Daarnaast heeft Dibond® een M1-brandcertificering, waardoor het geschikt is voor gebruik in openbare ruimten. Deze voordelen maken Dibond® een populair materiaal om te printen. Kies eenvoudig elk gewenst formaat met een maximale printbreedte van 146 x 301 cm. Grotere formaten zijn op aanvraag. Naast jouw eigen formaat, kun je ook kiezen voor contoursnijden en ontvang je elke vorm de volgende werkdag al in huis.

KIES DIBOND® BUDGET OF DIBOND® DIGITAAL

We bieden twee verschillende soorten Dibond® aan: Dibond® budget en Dibond® digitaal. De verschillen op een rijtje:

  • Dibond® budget is scherper geprijsd.
  • Dibond® budget is in meerdere diktes verkrijgbaar, digitaal alleen in 3 mm.
  • Dibond® budget wordt in China geproduceerd, digitaal in Europa.
  • Dibond® digitaal heeft een constante kleur, een betere hechting en is dubbelzijdig te bedrukken.

 

EEN LANGERE LEVENSDUUR: FOLIE MET LAMINAAT

Jouw ontwerpen worden rechtstreeks op de plaat geprint. Wil je extra bescherming? Ga voor extra bescherming van de prints door de plaat te voorzien van folie met laminaat. Je hebt de keuze uit een glans of matte uitstraling.

EENVOUDIG TE MONTEREN

Dankzij haar lichte gewicht is Dibond® ideaal om te monteren aan gevels en (vlakke) wanden. Dit kan gemakkelijk met de verschillende soorten ophangsystemen voor Dibond® die we aanbieden: Afstandhouders, Blind ophangsysteem of Ophangplaten. Je kunt Dibond® ook eenvoudig bevestigen met schroeven of kit.

DUIZEND-EN-ÉÉN DIBOND® TOEPASSINGEN

Dibond® wordt veelal gebruikt voor Reclameborden, Bouwborden, Gevelborden, wandbeplating of als beurs- of standmateriaal. Daarnaast worden foto’s vaak op Dibond® geprint voor schilderijen of wandpanelen. Je ziet Dibond® daarom vaak terug als kunst in (bedrijfs)kantoren of galerieën. Dibond® is ook zeer geschikt als contourgesneden letters zoals Freesletters en logo’s. Freesletters zijn een krachtige manier om een verhaal of boodschap duidelijk te maken. Het is bovendien de meest gekozen vorm van gevelreclame.

ALTERNATIEVEN VOOR DIBOND®

Een chique alternatief is het populaire Dibond® Butler Finish. Dit sandwichpaneel heeft een toplaag van stijlvol geborsteld aluminium. In combinatie met een transparante bedrukking creëer je een luxe rvs look. Zoek je een zwaarder alternatief dat ook tegen een stootje kan, kies dan voor Trespa panelen. Deze panelen zijn bestand tegen weer en wind.

Print

  • Dubbelzijdig

    Wordt aan beide zijden bedrukt.
  • Enkelzijdig

    Wordt aan één zijde bedrukt.

Dikte

Afwerking

Boorgaten

Formaat

Prijzen en oplages